Fotowedstrijd

Fotowedstrijd Fietsinfrastructuur en Fietssfeer

Ontdek hier de winnaars van onze fotowedstrijd

De Grote Versnelling organiseert een fotowedstrijd die de fietsinfrastructuur en fietscultuur in Vlaanderen in de schijnwerpers zet. Want we mogen in Vlaanderen best fier zijn op het kwaliteitsniveau van de vele nieuwe fietsbruggen, fietstunnels, fietssnelwegen,… Op vele plaatsen in Vlaanderen kwam er recent ‘state of the art’ fietsinfrastructuur bij. Maar die is niet altijd bekend bij fietsers uit binnen- en buitenland. Onbekend is onbemind. En daar willen we met deze fotowedstrijd iets aan doen! We doen dit samen met onze partners: LUCA School of ArtsFietsberaad VlaanderenFietsersbondToerisme VlaanderenDe Vlaamse WaterwegDepartement Mobiliteit en Openbare WerkenAgentschap Wegen en VerkeerVSVProvincie LimburgProvincie Vlaams-Brabant.

De fietsinfrastructuur in Vlaanderen staat stilaan op het niveau van de ‘traditionele’ fietslanden Denemarken en Nederland. Denemarken en Nederland zetten hun fietsinfrastructuur als best practice in de markt, via o.a. Dutch Cycling Embassy, Tour de Force, Cycling Embassy of Denmark,… Diezelfde fierheid mogen we ook in Vlaanderen hebben en onze best practices in kaart brengen en ‘uitdragen’.

Bovendien kunnen die best practices ook weer andere overheden inspireren om hetzelfde kwaliteitsniveau te behalen bij het uitbouwen van hun fietsinfrastructuur. En zo wordt het voor fietsers steeds aangenamer en veiliger om te fietsen. En zoals we weten: ‘build it and they will come’: goede fietsinfrastructuur trekt extra fietsers aan.

Jouw foto kan dus het verschil maken en als inspirerend voorbeeld dienen voor jouw stad of gemeente! De focus ligt op fietsen in het dagelijks woonwerk-, school- of boodschappenverkeer. Maak kans op de mooie prijzen aangeboden door onze sponsors: OxfordVisit Limburg en Blue Mobility. De wedstrijd loopt van zaterdag 29 januari tot en met zaterdag 30 april. De winnende foto’s zijn bekend en verschijnen binnenkort in Het Nieuwsblad.

Lees vooraf ook zeker het wedstrijdreglement.

Veel succes!