Fietsdeal voor Beter draagvlak voor de fiets (sensibilisatie)

Fietstocht sollicitanten op de fiets bij potentiële werkgevers

Er heerst een historische krapte op de arbeidsmarkt in Vlaanderen. Bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar werknemers om hun groei te bestendigen. Werken in eigen regio is een grote troef die we op een duurzame manier in de kijker willen zetten. Korte verplaatsingen zijn bij uitstek potentiële fietsverplaatsingen.
Deze fietsdeal heeft als doelstelling:

  • Werken in eigen regio promoten bij werkzoekenden;
  • Sollicitanten op een laagdrempelige manier laten kennismaken met openstaande vacatures;
  • Sollicitanten stimuleren om op een duurzame manier te solliciteren en naar het werk te pendelen;
  • Sollicitanten overtuigen van gebruik (deel)fiets voor woon-werkverkeer.

Door sollicitanten op een laagdrempelige en aangename manier kennis te laten maken met het aanbod aan openstaande vacatures bij werkgevers in de buurt, hopen we werkzoekenden bij de VDAB warm te maken om dichter bij huis te werken en met de (deel)fiets naar het werk te gaan.

Zoals de titel reeds verklapt wil deze fietsdeal een fietstocht organiseren met sollicitanten van de VDAB langs (Jobs.in) bedrijven in de regio Zele en Lokeren en bij leden van Voka Oost-Vlaanderen. Sollicitanten kunnen dus via Blue Bike fietsen, via onze partner Blue-Mobility nv, op een zeer laagdrempelige manier kennis maken met bedrijven gevestigd in die regio.

Deze fietsdeal is een pilootproject in die regio en starten we op in of rond gemeenten en steden waar jobs.invlaanderen actief is. De fietstocht zal dus een evenement zijn waarbij per type vacature of per soort bedrijven een groep sollicitanten op de fiets vertrekt om die bedrijven te gaan bezoeken en kennis te maken met de openstaande vacatures. Deze fietsdeal kan na een positieve evaluatie, een best practice zijn om dergelijke fietstochten breder uit te rollen in Vlaanderen.

Momenteel werken de partners van deze fietsdeal nog aan de praktische uitwerking.

Onze partners