Nieuws

Kick-off Fietsdeal Lerend Netwerk Fietslogistiek

Fietsberaad Vlaanderen en De Grote Versnelling lanceren op vrijdag 14 januari 2022 een lerend netwerk rond fietslogistiek. Voor deze eerste bijeenkomst verkennen we de uitdagingen bij de verschillende actoren: fietskoerierbedrijven, adviseurs en overheden. We nemen ruim de tijd om hun aanbod en werking te leren kennen, en gaan nadien in een panelgesprek dieper in op de problematiek. De lancering zou normaal live plaatsvinden tijdens Velofollies maar dat werd vorige week spijtig genoeg geannuleerd voor 2022. We ontmoeten jullie dan ook graag digitaal via TEAMS.

Wat mag je verwachten?

De cargofiets boomt. Heel wat koerierbedrijven zetten fietskoeriers in voor het leveren van kleine pakjes en maaltijden. Uit onderzoek blijkt immers dat er voor heel wat goederen geen noodzaak is om een bestelwagen in te zetten. Veel kan dus geleverd worden door een (aangepaste) fiets. Ook heel wat andere activiteiten of dienstverlening kan – mits een aangepaste organisatie – aangeboden worden met behulp van duurzame verplaatsingen waarin de fiets een centrale rol speelt. Die mogelijkheden en de bijhorende uitdagingen willen we graag verkennen op dit eerste lerend netwerk.

Schrijf je nu in

We hopen je van achter je scherm te mogen verwelkomen op vrijdag 14 januari van 10u00 tot 13u00. Check het volledige programma en schrijf je in voor woensdag 12 januari. Achteraf zullen de presentaties beschikbaar zijn. Een opname voorzien we niet.