Agenda

Inclusieve fietseducatie: Leren fietsen

28 juni 2022

9:30 am - 12:00 am

Leren fietsen, toegang tot een betaalbare fiets, draagkracht om je fiets te laten herstellen of je fiets deftig en veilig stallen: het is niet voor iedereen een evidente zaak. Gelukkig zijn er in Vlaanderen heel wat spelers en initiatieven die fietsen toegankelijk maken voor iedereen. Benieuwd naar wat je zelf kan ondernemen in je gemeente en met welke partners je hiervoor in zee gaat? Of gewoon goesting om je ervaringen te delen met gelijkgestemden en van elkaar te leren? Neem dan deel aan één of meerdere themasessies van Iedereen op de Fiets. Je krijgt inzicht in de drempels én oplossingen voor inclusief en toegankelijk fietsgebruik. Want, zeg nu zelf, iedereen verdient toch het geluk van fietsen?!

In 3 verschillende sessies wordt een andere pijler belicht, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Telkens komen de drempels, oplossingen, lessons learned en good practices aan bod. Wil je echt werken maken van een inclusief fietsbeleid, dan raden we je aan om de 3 sessies bij te wonen.

De Fietsschool, Herwin, Avansa regio Antwerpen, Beweging.net, Fietsberaad, Fietsschool Antwerpen, Mobiel 21, SAAMO Antwerpen en VVSG bundelen binnen de fietsdeal ‘Iedereen op de Fiets’ de krachten om fietsen toegankelijker te maken voor iedereen.

Sessie 2: Inclusieve fietseducatie: Leren fietsen

Fietsscholen zijn aan een snelle opmars bezig in Vlaanderen: ze bestaan in alle vormen en maten en zijn aangepast aan hun lokale context. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Wat werkt er wel en wat niet? Wie zijn de aanbieders en naar wie richten ze zich? Hoe bereik je bepaalde doelgroepen? Tijdens deze sessie worden bestaande initiatieven in kleine én grote gemeenten toegelicht, met voldoende netwerkgelegenheid om nieuwe plannen te smeden.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Na elke sessie geniet je van een netwerklunch en kan je optioneel aansluiten bij een praktijkbezoek.

Klik hier om in te schrijven.