Fietsdeal voor Beter draagvlak voor de fiets (sensibilisatie)

Fotowedstrijd fietsinfrastructuur en fietssfeer

De Grote Versnelling organiseert een fotowedstrijd die de fietsinfrastructuur en fietscultuur in Vlaanderen in de schijnwerpers zet. Want we mogen in Vlaanderen best fier zijn op het kwaliteitsniveau van de vele nieuwe fietsbruggen, fietstunnels, fietssnelwegen,… Op vele plaatsen in Vlaanderen kwam er recent ‘state of the art’ fietsinfrastructuur bij. Maar die is niet altijd bekend bij fietsers uit binnen- en buitenland. Onbekend is onbemind. En daar willen we met deze fotowedstrijd iets aan doen! We doen dit samen met onze partners: LUCA School of Arts – Fietsberaad Vlaanderen – Fietsersbond – Toerisme Vlaanderen – De Vlaamse Waterweg – Departement Mobiliteit en Openbare Werken – Agentschap Wegen en Verkeer – VSV – Provincie Limburg – Provincie Vlaams-Brabant.

De fietsinfrastructuur in Vlaanderen staat stilaan op het niveau van de ‘traditionele’ fietslanden Denemarken en Nederland. Denemarken en Nederland zetten hun fietsinfrastructuur als best practice in de markt, via o.a. Dutch Cycling Embassy, Tour de Force, Cycling Embassy of Denmark,… Diezelfde fierheid mogen we ook in Vlaanderen hebben en onze best practices in kaart brengen en ‘uitdragen’. Deze fietsdeal probeert mensen naar buiten te krijgen en kennis te maken met de infrastructuur die er al is of nieuwe leren ontdekken. Een bredere bekendmaking van goede fietsinfrastructuur voorbeelden zorgt voor een positieve uitstraling.

Bovendien kunnen die best practices ook weer andere overheden inspireren om hetzelfde kwaliteitsniveau te behalen bij het uitbouwen van hun fietsinfrastructuur. En zo wordt het voor fietsers steeds aangenamer en veiliger om te fietsen. En zoals we weten: ‘build it and they will come’: goede fietsinfrastructuur trekt extra fietsers aan.

Foto’s kunnen dus het verschil maken en als inspirerende voorbeelden dienen steden en gemeenten. De focus ligt op fietsen in het dagelijks woonwerk-, school- of boodschappenverkeer. Er kunnen mooie prijzen gewonnen worden van onze sponsors: OxfordVisit Limburg en Blue Mobility. De wedstrijd loopt van zaterdag 29 januari tot en met zaterdag 30 april. De winnaars worden bekend gemaakt in mei 2022.

Lees vooraf ook zeker het wedstrijdreglement.

Veel succes!

Neem via deze link deel aan onze wedstrijd.

Onze partners